Product detailed description
Ručně sklizené hrozny Kisi z ekologické vinice. Vzácná odrůda pěstovaná především ve vesnici Napareuli okres Kakheti, Gruzie. Kisi preferuje vyšší nadmořské výšky a svahovité vinice, které oba pomáhají zachovat jeho přirozené aroma. Víno samovolně fermentuje na divokých kvasinkách a zraje v qvevri po dobu šesti měsíců při kontaktu se slupkami po celou dobu zrání. Víno má tóny sušených broskví, sušených květů, s příchutí černého čaje a hrušek. Pak následuje plnost a výrazná tříslovina. Lahvované nefiltrované a nečeřené, případný sediment svědčí o přirozenosti.
"Shermadini Winery“ se zabývá rodinným vinařstvím, které se orientuje na výrobu bio vína Qvevri. Vinice patřící k vinařství se nacházejí v mikrozónách Kakheti, Gurjaani a Akhmeta. Víno „Shermadini“ se vyrábí z hroznů vypěstovaných v souladu se zásadami ekologického zemědělství, které typicky vylučuje použití umělých chemických hnojiv, fungicidů a herbicidů. V souladu s normami ekologického vinohradnictví se v boji proti různým škůdcům a chorobám používají pouze ty biologika, které jsou certifikovány Evropskou unií. Ekosystém, biologická rozmanitost a přirozené biologické cykly jsou nakonec chráněny. Jako přírodní produkty se vína „Shermadini“ vyrábějí v omezeném množství. Naše vína jsou exportována do USA, Japonska a České republiky.
Additional parameters
Category: | Qvevri - Amber Wine |
---|---|
Alcohol: | 11,5 % |
Region: | Georgia, Kartli |
Volume: | 0,75l |
Wine Type: | Dry |
Year: | 2019 |
Be the first who will post an article to this item!