Detailní popis produktu
Víno je vyrobeno klasickou metodou z speciálních hroznů Saperavi sklizených na vinicích Château Buera v mikro zóně Napareuli. Víno se vyznačuje hlubokou granátovou barvou. Bylo zráno 14 měsíců ve francouzských dubových sudech a následně uloženo v lahvích na dalších 18 měsíců.
Lahvováno v omezeném množství: 8100 kusů.
HKIWSC – TROPHY BEST WINE FROM GEORGIA AWARD WINNER 2021 - GOLD AWARD WINNER 2021
Vinařství Château Buera bylo založeno v roce 2018 Gogou Maisuradze, zakladatelem Lopota Spa Resort. Byl to oddaný vinný podnikatel, který věřil v obrovský potenciál gruzínského vína. Po jeho úmrtí je vinařství řízeno jeho rodinou. Vinice Château Buera v mikro zóně Napareuli se nacházejí na alluvionálních, kamenitých půdách severního svahu a rozprostírají se na 5 hektarech. Velký Kavkaz tvoří přírodní bariéru, která chrání Gruzii před chladným vzduchem z severu, zatímco západní hřeben zůstává otevřený teplému a vlhkému vzduchu přicházejícímu od Černého moře.
Celý proces výroby vína v Château Buera – od minimální intervence při pěstování révy až po obnovu hroznů vzácných gruzínských odrůd. Filozofie výroby vína Château Buera je založena na zachování přírody, respektu k půdě a harmonickém vztahu mezi lidmi a zemí. Pro zachování integrity hroznů jsou sbírány ručně a ukládány do otevřených boxů. Po oddělení hroznů jsou umístěny na speciální vibrační stůl, kde jsou vybírány pouze zdravé bobule pro fermentaci. Proces fermentace probíhá jak v nerezových tancích, tak v kvevri – tradiční metodě, po které víno zraje ve francouzských dubových sudech.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Červená vína |
---|---|
Alkohol: | 13,8% |
Druh vína: | Suché |
Objem: | 0,75l |
Ročník: | 2018 |
Země/region: | Gruzie, Kakheti |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.