Detailní popis produktu
Víno je vyrobeno z hroznů Saperavi vypěstovaných v Gruzii, oblast Kakheti, Village Akhasheni, 8 let stará organická vinice, která je ošetřována pouze ručně. Macerace a kontakt se slupkami trvaly 3 týdny během fermentačního procesu v Qvevri. Fermentováno spontánně, na divokých kvasinkách. Shermadini Saperavi má hustou, sytou fialovou černo-červenou barvu s tóny černého rybízu a švestek. Chuť je hluboká, zemitá, čistá a dlouhá. Lahvované nefiltrované a nečeřené, případný sediment svědčí o přirozenosti.
"Shermadini Winery“ se zabývá rodinným vinařstvím, které se orientuje na výrobu bio vína Qvevri. Vinice patřící k vinařství se nacházejí v mikrozónách Kakheti, Gurjaani a Akhmeta. Víno „Shermadini“ se vyrábí z hroznů vypěstovaných v souladu se zásadami ekologického zemědělství, které typicky vylučuje použití umělých chemických hnojiv, fungicidů a herbicidů. V souladu s normami ekologického vinohradnictví se v boji proti různým škůdcům a chorobám používají pouze ty biologika, které jsou certifikovány Evropskou unií. Ekosystém, biologická rozmanitost a přirozené biologické cykly jsou nakonec chráněny. Jako přírodní produkty se vína „Shermadini“ vyrábějí v omezeném množství. Naše vína jsou exportována do USA, Japonska a České republiky.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Qvevri červená vína |
---|---|
Alkohol: | 15 % |
Druh vína: | Suché |
Objem: | 0,75l |
Ročník: | 2019 |
Země/region: | Gruzie, Kartli |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.